HERKESE MERHABALAR....
    Her gün ne yemek yapsam ya da sürekli aynı yemek yapmak istemiyorum dediğinizi duyar gibiyim. Bunun için sizleri farklı yemek tarifleriyle buluşturmak istiyorum. Tabi sadece kendi tariflerimizi paylaşmak niyetinde değilim. Sizlerin özel tariflerini de Twitter ve Facebook adreslerinden mesaj olarak bekliyorum. Kimi zaman sizlerin tariflerini de paylaşacağımı bilmenizi isterim. Bugün ki tarifimiz yeşil mercimek köftesi. Etin fiyatı almış başını giderken kıyma alıp da köfte yapmak istemez olduk. Ama bu tarif size kurtarıcı gibi gelecek çünkü mercimeğin bir diğer yönü ile kıyma tadını verdiğini çoğu kişi bilmez ve kıyma yerine yeşil mercimek kullanarak o günü  bir makarna köfte ile geçirebilirsiniz. O zaman tarife geçelim ve şimdiden afiyet olsun... :):):)

YEŞİL MERCİMEK KÖFTESİ
Malzemeler:
·          2 su bardağı yeşil mercimek
·         1 büyük kuru saoğan
·         2 diş sarısımsak (rendelenmiş ve sevmeyenler için marketlerde bulabileceğiniz sarımsak özü de olur)
·         4 yemek kaşığı sıvıyağ( soğanı kavurmak için)
·         1 tatlı kaşığı acı pul biber (acı sevmeyenler tatlı da kullanabilir )
·         1yemek kaşığı tuz
·         1 yemek kaşığı kimyon
·         1 yemek kaşığı nane
·         1 yumurta ( alerjiniz var ise veya sevmiyorsanız yine tercihe bağlı ama tutuculuğu için tercih etmenizi öneririm)
·         biraz maydanoz (ince kıyılmış)
·         aldığı kadar galeta unu ( galeta unu yerine bayat ekmekleri fırınlayıp kızardıktan sonra rondodan geçirirseniz  de aynı tadı alabilirsiniz)
KIZARTMAK İÇİN
·          Yarım çay bardağı sıvı yağ

Hazırlanışı:
Evet gel gelelim hazırlanışına. Aslında çok farklı bir malzeme yok diyeceksiniz ama yeşil mercimek de sizi bir şüpheye düşürebilir tabi ki ..  Öncelikle mercimeği haşlıyoruz, süzüyoruz ve yoğurma kabımıza alıyoruz. Mercimeği çok haşlamayın ki kızartıp yoğururken problem yaşamayın. Soğanı, sıvı yağda kavurun. Sonra yoğurma kabına yumurtayı kırıp mercimek ile güzelce yoğurun. Ardından kavurduğunuz soğanı ve baharatları ilave edin. Ardından köfte kıvamına ulaşana kadar galeta unu ya da bayat ekmeğinizi ekleyin.  Avucunuz içinde şekillendirin. Ardından kızartıyorsunuz. Yaklaşık 40 adet çıktı tabi sizler için değişebilir. Afiyet olsun :))) (tarif 8 kişi için yeterli olacaktır)


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

YOĞURTLU KARNABAHAR SALATASI TARİFİ

KREM PEYNİRLİ SALÇALI MAKARNA TARİFİ

KOLAY PATATESLİ SODALI BÖREK TARİFİ