EV YAPIMI İSKENDER



İyi akşamlar sabi ailesi bu gün Bursa dan tüm dünyaya yayılmış olan ve Osmanlı mutfağından gelen eşsiz bir tat olan görsel olarak da tat olarak da yiyenleri mest eden bir muhteşem bir lezzet             ( iskender ) yapacağız hadi başlayalım :)


MALZEMELER:

* paket hazır pişmemiş döner (et-tavuk )
* 2-3 adet tırnak pide 
* 2 ad domates 
* 1 kase yoğurt
* 2 yemek kaşığı salça
* 3-4 yemek kaşığı salça 
* çay kaşığı tuz 

PÜF NOKTA:

Etleri yağda pişirirseniz büzülür. Etlerin bozulmaması ve aynı kalması için salçalı sosun içinde pişirin ve tuzlu tereyağ kullanın.


NASIL YAPILIR:

1. Fırından aldığınız ekmekleri kesip, tabağa koyun.
2. Domatesleri dilimleyip tabağın kenarına dizin.
3. Bir tavada biberleri kızartın. Tabağın kenarına koyun.
4. Teflon tavada salçayı sulandırıp sos kıvamına gelene kadar kaynatın. Kaynayıncaya tabaktaki ekmeklerin üzerine 1 yemek kaşığı kadar gezdirin.
5. Tavada salçanın üzerine etleri koyup pişirin. 
6. Etleri ekmeklerin üzerine yayın. üzerine erimiş olan tereyağı ve yoğurdu ilave edin. 


      AFİYET OLSUN...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

YOĞURTLU KARNABAHAR SALATASI TARİFİ

KREM PEYNİRLİ SALÇALI MAKARNA TARİFİ

KOLAY PATATESLİ SODALI BÖREK TARİFİ