EV YAPIMI PRATİK LAHMACUN TARİFİ

                                       
           
                                LAHMACUN OLSA DA YESEK DİYENLER BURADA MI?

    Herkese mutlu pazarlar.. Güzel bir tatil gününde çok uğraşmadan yapabileceğiniz pratik bir lahmacun tarifiyle sizlerleyim. Hamur açma derdi olmadan yarım saatte halledebileceğiniz çakma lahmacun tarifi :):):)

   Malzemeler:

  • 500 gram kıyma ( yaklaşık 4 adet çıkıyor bol kıymalı bir harç kullanmak istiyorsanız fazla yapacaksanız bunu arttırabilirsiniz)
  • 1 paket lavaş
  • 1 kuru soğan
  • 1-2 diş sarımsak
  • 1 adet domates 
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 çimdik tuz 
  • 1 çimdik karabiber
  • 1 tatlı kaşığı acı pulbiber (acı sevmiyorsanız tatlı biber tercih edebilirsiniz.)
  • 1 adet yeşil biber
  • Yarım demet maydanoz ( tercihe bağlı)
  • Sıvı yağ
     Hazırlanışı: 

       İlk olarak domates biber soğan ve sarımsağı rondonun içine yerleştirecek şekilde kesin. Ardından rondodan geçirin. Üzerine kıymayı ve maydanozu ilave edin. Rondo küçük ise malzemeleri iki üç parça bölüp parça parçada yapabilirsiniz. Ardından kıyma ve harç iç içe karışana ve kıvam alana dek rondoda çekin. Sonra tavaya biraz yağ döküp bu harcı üzerine ilave edin. Harç pişerken içine salça ve baharatları ekleyin. Harç piştikten sonra büyük bir tavaya çok az tavayı ıslatacak kadar sıvı yağ dökün. Lavaşı koyup üstüne bir parça harç alıp yaydırın. Ardından tavanın üstünü bir kapak ile örtün. Buhar yardımıyla pişmesi 2 dakikanızı alacaktır. Bu işlemi harç bitene kadar devam ettirin. Lahmacunlar hazır...Salata ve ayran ile servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun yorumlarınızı bekliyorum :):) :)


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

YOĞURTLU KARNABAHAR SALATASI TARİFİ

KREM PEYNİRLİ SALÇALI MAKARNA TARİFİ

KOLAY PATATESLİ SODALI BÖREK TARİFİ