GAZOZ TATLISI


    İyi akşamlar değerli sabi  takipçileri bu gün ki tarifimiz yapımı basit ve maliyeti düşük ağızda muhteşem bir tat bırakan ( gazoz tatlısı ) deneyip tadanlar için farklı bir o kadarda güzel ve değişik bir lezzet eminim ki çocukken bir çoğumuz yemişizdir neyse sizi yazıyla çok boğmadan tarife ve hazırlığa geçelim.. :)

Malzemeler:
- 3 ad. orta boy yumurta 
- 1 su bardağı sade gazoz
- Yarım paket yaş maya 
- 1 Çay bardağı sıvı yağ
- Aldığı kadar un ( 3-3,5 ) su bardağı civarı



Şerbeti İçin:

- 6  bardak su
- 5 bardak toz şeker 
- 3-4 damla limon suyu 


Yapılışı:

1. 2,5 su bardağı unu yoğurma kabına alın, ortasına 3 ad yumurtayı, gazozu ve mayayı ilave edip yoğurun.

2. Tamamen karışınca ele ve kaba yapışmayacak bir hamur elde edinceye azar azar un ekleyerek yoğurmaya devam edin. 

3. Hazırladığımız hamuru 3 bezeye bölün ve 15 dk üzerine bez örtüp dinlendirin.

4. ilk bezeyi unladığınız tezgaha 5-6 mm kalınlıkta açın. açtığınız hamuru fırça ile yağlayıp rulo yapın. 

5.1,5 cm kalınlığındaki dilimlediğiniz hamuru yağladığınız fırın tepsisine dizin.

6. Diğer hamurlara da aynı işlemi uygulayarak fırın tepsisine sıkıştırmadan dizin. 

7. 180 derece önceden ısıtılmış fırında altı üstü kızarıncaya kadar pişirin.

8. Tatlı pişerken şerbeti kaynatın. Yoğunlaşan şerbete limon suyunu ekleyerek 2 dk daha kaynatın ve ocaktan alın.

9. Fırından çıkan tatlıları 1-2 dk dinlendirdikten sonra sıcak şerbeti kepçe yardımıyla üzerinde gezdirin. 

10. Oda sıcaklığına gelip şerbeti çekinceye kadar dinlendirin. İstek ve arzuya göre üzerine çekilmiş kuru yemiş koyabilirsiniz.  






Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

YOĞURTLU KARNABAHAR SALATASI TARİFİ

KREM PEYNİRLİ SALÇALI MAKARNA TARİFİ

KOLAY PATATESLİ SODALI BÖREK TARİFİ