HAMSİ KUŞU
İyi akşamlar değerli sabi takipçileri bu gün eşsiz güzelliği, havası ve cana yakın insanları olan Karadeniz'e gidiyoruz yörenin vazgeçilmezi herkesin bildiği üzere hamsi bu insanlar için her şey, turşusu, tatlısı, ekmeği, yemeği her şeyini yapıyorlar bizde ilginç olan tariflerden ( hamsi kuşunu ) yapacağız balık severler için güzel bir lezzet olabilir hadi başlayalım.. :)
MALZEMELER:
* 1 kg. hamsi
* 1/2 demet taze soğan
* 1/2 demet maydanoz
* 1 ad orta boy kuru soğan
* 1 yemek kaşığı mısır unu
* 1 çay kaşığı
* 1/2 çay karabiber
HAMSİLERİ KIZARTMAK İÇİN:
* 3 ad yumurta
* 1/2 su bardağı mısır unu
* 3/4 su bardağı ay çiçek yağı
PÜF NOKTA:
* Hamsilerin iri ve büyük olmasına dikkat edin
NASIL YAPILIR:
1. Kafa ve kılçıklarını aldığımız hamsileri yıkayıp süzün.
2. Taze soğan, maydanoz ve kuru soğanı ince ince kıyın.
3. Doğranmış yeşillikler, kuru soğan, mısır unu, tuz ve karabiberi derin bir kapta karıştırın.
4. Fileto olan iki hamsi alın ve tabağa koyun birinin üzerine hazırlanan harçtan alacağı kadar koyun ve diğer hamsiyi sıkı şekilde üstüne koyun.
5. Yumurtaları derin kasede çırpın. Mısır ununu düz bir tabağa yayın.
6. Hazırlanan hamsi kuşlarını önce yumurtaya sonra mısır ununa batırın ve kızdırmış olduğunuz tavaya atın ve kızartın isteğe göre ızgarada da yapabilirsiniz.
Şimdiden afiyet olsunn....
İyi akşamlar değerli sabi takipçileri bu gün eşsiz güzelliği, havası ve cana yakın insanları olan Karadeniz'e gidiyoruz yörenin vazgeçilmezi herkesin bildiği üzere hamsi bu insanlar için her şey, turşusu, tatlısı, ekmeği, yemeği her şeyini yapıyorlar bizde ilginç olan tariflerden ( hamsi kuşunu ) yapacağız balık severler için güzel bir lezzet olabilir hadi başlayalım.. :)
MALZEMELER:
* 1 kg. hamsi
* 1/2 demet taze soğan
* 1/2 demet maydanoz
* 1 ad orta boy kuru soğan
* 1 yemek kaşığı mısır unu
* 1 çay kaşığı
* 1/2 çay karabiber
HAMSİLERİ KIZARTMAK İÇİN:
* 3 ad yumurta
* 1/2 su bardağı mısır unu
* 3/4 su bardağı ay çiçek yağı
PÜF NOKTA:
* Hamsilerin iri ve büyük olmasına dikkat edin
NASIL YAPILIR:
1. Kafa ve kılçıklarını aldığımız hamsileri yıkayıp süzün.
2. Taze soğan, maydanoz ve kuru soğanı ince ince kıyın.
3. Doğranmış yeşillikler, kuru soğan, mısır unu, tuz ve karabiberi derin bir kapta karıştırın.
4. Fileto olan iki hamsi alın ve tabağa koyun birinin üzerine hazırlanan harçtan alacağı kadar koyun ve diğer hamsiyi sıkı şekilde üstüne koyun.
5. Yumurtaları derin kasede çırpın. Mısır ununu düz bir tabağa yayın.
6. Hazırlanan hamsi kuşlarını önce yumurtaya sonra mısır ununa batırın ve kızdırmış olduğunuz tavaya atın ve kızartın isteğe göre ızgarada da yapabilirsiniz.
Şimdiden afiyet olsunn....
Yorumlar
Yorum Gönder