Herkese iyi
akşamlar bu gün ki yemek tarifimiz çok bilinmeyen İspanyol mutfağından ( fajita ) ilk defa yapacak ve tadacak olan
kişiler için ilginç ve bir o kadar da ağızda muhteşem bir tat bırakan,
denedikten sonra çok seveceğiniz tavuk, et ve deniz ürünlerinden yapılabilen
herkese hitap eden ve hafta da bir kere yapmak isteyeceğiniz bir yemek.
Malzemeler:
Ø 2 adet fileto tavukgöğsü ( 200’er
gramlık )
Ø 1 adet orta boy kuru soğan
Ø 2 adet orta boy kapya biber
Ø 2 adet orta boy yeşil dolmalık biber
Ø 2 yemek kaşığı soya sosu
Ø Yemek kaşığı zeytinyağı
Ø Çay kaşığı
tuz
Ø 1 çay kaşığı kekik
Marine için:
Ø 3 Yemek
kaşığı limon suyu
Ø 1 çay kaşığı karabiber
Ø 3 diş sarımsak
Ø 1 çay kaşığı pudra şekeri
Nasıl
Yapılır:
Ø 1.Tavukları 3-4 cm. uzunluğunda jülyen şeklinde kesin. Marine
karışımı için; sarımsakları incecik doğrayın.
Ø 2.Limon suyu, pudra şekeri, karabiber ve incecik doğranmış
sarımsaklarla jülyen şeklinde kesilmiş tavuk etlerini bir kapta harmanlayın. 30
dakika bekletin.
Ø 3.Orta boy kuru soğanı ince ince piyazlık doğrayın. Ortadan
ikiye kesip, çekirdeklerini çıkardığınız kapya ve yeşil dolmalık biberleri
jülyen şeklinde doğrayın.
Ø 4. Zeytinyağını geniş tabanlı bir tavada kızdırın. Jülyen
doğradığınız sebzeleri tavaya alın ve yüksek ateşte 5 dakika kadar pişirin.
Ø 5. Marine karışımında bekleyen tavuk etlerini katın ve tavuklar
renk alana kadar yaklaşık 7 dakika pişirin.
Ø 6. Soya sosu, tuz ve kekik eklediğiniz sebzeli-tavuklu harcı 3
dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın.
Ø 7.Hazırladığınız tavuklu iç harcı, isteğe göre. Bekletmeden
servis edin, sevdiklerinizle güzel bir akşam yemeği paylaşın.
- Bizi
takip edip mutfağınızı şenlendirdiğiniz için Sabi ailesi olarak
teşekkür ederiz....
Yorumlar
Yorum Gönder