Herkese iyi akşamlar bu gün ki yemek tarifimiz çok bilinmeyen İspanyol mutfağından  ( fajita ) ilk defa yapacak ve tadacak olan kişiler için ilginç ve bir o kadar da ağızda muhteşem bir tat bırakan, denedikten sonra çok seveceğiniz tavuk, et ve deniz ürünlerinden yapılabilen herkese hitap eden ve hafta da bir kere yapmak isteyeceğiniz bir yemek.  

Malzemeler:
Ø 2 adet fileto tavukgöğsü ( 200’er gramlık )
Ø 1 adet orta boy kuru soğan
Ø 2 adet orta boy kapya biber
Ø 2 adet orta boy yeşil dolmalık biber
Ø 2 yemek kaşığı soya sosu
Ø  Yemek kaşığı zeytinyağı
Ø   Çay kaşığı tuz
Ø 1 çay kaşığı kekik

Marine için:
Ø   3 Yemek kaşığı limon suyu
Ø 1 çay kaşığı karabiber
Ø 3 diş sarımsak
Ø 1 çay kaşığı pudra şekeri
Nasıl Yapılır:

Ø  1.Tavukları 3-4 cm. uzunluğunda jülyen şeklinde kesin. Marine karışımı için; sarımsakları incecik doğrayın.
Ø  2.Limon suyu, pudra şekeri, karabiber ve incecik doğranmış sarımsaklarla jülyen şeklinde kesilmiş tavuk etlerini bir kapta harmanlayın. 30 dakika bekletin.
Ø  3.Orta boy kuru soğanı ince ince piyazlık doğrayın. Ortadan ikiye kesip, çekirdeklerini çıkardığınız kapya ve yeşil dolmalık biberleri jülyen şeklinde doğrayın.
Ø  4. Zeytinyağını geniş tabanlı bir tavada kızdırın. Jülyen doğradığınız sebzeleri tavaya alın ve yüksek ateşte 5 dakika kadar pişirin.
Ø  5.  Marine karışımında bekleyen tavuk etlerini katın ve tavuklar renk alana kadar yaklaşık 7 dakika pişirin.
Ø  6. Soya sosu, tuz ve kekik eklediğiniz sebzeli-tavuklu harcı 3 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın.
Ø  7.Hazırladığınız tavuklu iç harcı, isteğe göre. Bekletmeden servis edin, sevdiklerinizle güzel bir akşam yemeği paylaşın.

- Bizi takip edip mutfağınızı şenlendirdiğiniz  için Sabi ailesi olarak teşekkür ederiz....

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

YOĞURTLU KARNABAHAR SALATASI TARİFİ

KREM PEYNİRLİ SALÇALI MAKARNA TARİFİ

KOLAY PATATESLİ SODALI BÖREK TARİFİ