İÇLİ KÖFTE TARİFİ

     
                                    
İÇLİ KÖFTE OLSA DA YESEK DİYENLER BURAYA :))

                Bugün sizlere duyunca bile ağız sulandıran bir tarif vermek istedim. Genellikle doğu bölgesinin vazgeçilmezleri arasında olan bu tarifi güvenerek deneyebilirsiniz. O zaman tarife geçelim.


             Malzemeler:

  Hamur kısmı için :     


  •  2 su bardağı ince köftelik bulgur
  •   2 su bardağı su(ıslatmak için sıcak )
  • Yarım su bardağı irmik
  • Yarım su bardağından az fazla un
  • 2 tatlı kaşığı tepeleme salça (domates biber salçasını karıştırmanız lezzet katacaktır.)
  • 1 yumurta
  • 1çimdik tuz
  • 1 çimdik pul biber (acı biber de olur)
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon                       

  •    İçi için:
    • Yarım kilo  kıyma (içine konulacak yarım kilo kıymadan ayrılacak)
    • 4 adet kuru soğan
    • 1 su bardağına yakın çekilmiş ceviz( tercihe bağlı)
    • 1 tutam maydanoz(tercihe bağlı)
    • 1 yemek kaşığı salça
    • 1 çimdik tuz
    • 1 çimdik karabiber
    • 1 çimdik yenibahar
    • 1 çimdik kimyon
    • 1 çimdik pulbiber-karabiber
       Kızartmak için : 
    •  Sıvı yağ



        İçi için derin bir tencerenin içine kıymayı, tereyağı ve tuzu koyalım. Kıyma suyunu salıp çekene kadar kaşıkla ezerek kavuralım. Üzerine ince küp doğranmış kuru soğanları ilave edip soğanlar şeffaf renk alana kadar kavuralım. Sonra salçayı ve baharatları ilave edip bir kaç kez daha kaşıkla karıştırıp ocaktan alalım. Son olarak çekilmiş cevizi ilave edip karıştıralım ve soğumaya bırakalım. Hamuru için bulguru derin bir kapta sıcak suyla ıslatalım. Üzerini kapatıp yaklaşık 10 dakika bu şekilde bekletelim. Üzerine irmiği, baharatları, tuzu, salçaları,  yumurtayı ilave edelim. Azar azar unu ilave edip yoğurmaya başlayalım. Arada üzerine su döküp ele yapışmayan açılmaya elverişli bir hamur elde edene kadar yoğuralım. Bu aşamada yaklaşık yarım su bardağı daha su kullandım. Hamur ne çok sert ne de çok yumuşak olmalı. Arada rahat açılıp açılmadığını kontrol edelim. Yaklaşık 10 dakikada rahat açılan bir hamur haline geliyor. Hazırladığımız hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp avucumuz da yuvarlayalım. Arada elimizi suya batırarak baş veya işaret parmağımızı hamurun ortasına batıralım. Sonra hafif hareketlerle hamuru avucumuzda çevirip bir taraftan da parmağımızla açarak hamuru inceltip büyütelim. Açtığımız hamurun ortasına yaklaşık 2 tatlı kaşığı kıymalı harçtan koyalım. Daha sonra açık olan ağız kısmını işaret ve baş parmağımız arasında yavaş yavaş sıkıştırarak üst kısımda kapanmasını sağlayalım. Kalan hamurları da aynı şekilde hazırlayalım. Hazırladığımız içli köfteleri bol sıvı yağda derin bir tencerede pembeleşene kadar kızartalım. İçli köftelerimiz hazırrrr...  Afiyet olsun :)))) 



    Yorumlar

    Bu blogdaki popüler yayınlar

    YOĞURTLU KARNABAHAR SALATASI TARİFİ

    KREM PEYNİRLİ SALÇALI MAKARNA TARİFİ

    KOLAY PATATESLİ SODALI BÖREK TARİFİ