ORMAN KEBABI


İyi akşamlar sabi ailesi yine muhteşem bir tarifle karşınızdayız. Görünüşü ve tadı bakımından her şekilde doyuran güzel bir lezzet   ( Orman Kebabı ), bu kebap Osmanlı mutfağının özel yemeklerinden biridir ve çıkış noktası burasıdır. yemeği ilk yapan Osmanlı mutfağında çalışan Bolulu aşçılar dır.  Diğer et yemeklerinden farkı bolca bezelye kullanılması hadi biran önce başlayalım :)


Malzemeler:

*  1 kg. kuşbaşı kuzu eti 
* 1 ad. büyük boy kuru soğan 
* 1,5 su bardağı bezelye
* 1 ad. büyük bot patates
* 1 ad. büyük bot havuç
* 2 ad. kereviz sapı
* 2 ad. büyük boy domates
* 1 yemek kaşığı biber salçası
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 3 su bardağı et suyu veya sebze suyu 
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 ad. defne yaprağı
* 1/2 tatlı kaşığı karabiber 
* 1/2 tatlı kaşığı pul biber
* 1 yemek kaşığı sıvı yağ
* 1 tatlı kaşığı tereyağ


Nasıl Yapılır: 

1. Kuşbaşı kuzu etlerini hafif una bulayıp,tencereye atmadan önce silkeleyip sıvı yağ ile iyice kızan tencereye atın. 10 dk soteleyin ve kenarı alın.

2. Önceden hazırlamış olduğunuz soğanlarınızı tencereye atın ve kavurun üzerine tereyağı ekleyin ve bir süre kavurun 

3. Soğanlar hafif ölünce ince doğranan sarımsakları ekleyin ve kavurun 

4. Ardından doğradığınız kereviz saplarını ekleyin

5. Soğanlar iyice ölünce salçaları ekleyin kavurun ve doğranan domatesleri ekleyin.

6. Domatesler yumuşayınca, küp küp doğranan patates, havuç ve bezelyeleri karıştırıp ardından etleri de ekleyin.

7. Hazır olan 3 bardak et suyu veya sebze suyunu ekleyin, defne yaprağı, tuz, karabiberi atın ve kaynamaya bırakın kaynadıktan sonra 5-10 dk kısık ateşte kaynatın ve Orman kebabınız hazır 



 Sevdiklerinizle keyifli keyifli bir akşam yemeği temennisi ile......





Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

YOĞURTLU KARNABAHAR SALATASI TARİFİ

KREM PEYNİRLİ SALÇALI MAKARNA TARİFİ

KOLAY PATATESLİ SODALI BÖREK TARİFİ