Merhaba sabi mutfak ailesi bugün ki tarifimiz Karadeniz'den ( etli lahana sarması) yörenin vazgeçilmez tatlarından olan ve yiyenlerin ağzında muhteşem bir tat bırakan yedikçe yediren bir tatla karşınızdayız yapımı kolay olmasının yanı sıra hanımlar için günlerin vazgeçilmezleri arasına girmeyi de başarmış bir yemektir hadi sizi bekletmeden tarife ve hazırlığa geçelim kolay gelsin size ve sevdiklerinize afiyet olsun :)

MALZEMELER:

* 250 Gram karalahana yaprağı 
* 250 Gram kıyma 
* 1 Küçük çay bardağı pirinç ( kişi sayısına göre arttırılabilir )
* 2 Orta boy kuru soğan 
* Yarım demet maydanoz
* 1 Diş sarımsak 
* 3 Yemek kaşığı rendelenmiş domates 
* 1 Tatlı kaşığı biber salçası
* 1 Tatlı kaşığı domates salçası
*  Göz karası tuz, karabiber, kırmızı pul biber


PİŞİRME SUYU İÇİN GEREKENLER:

* 1 Tatlı kaşığı domates salçası
* 1 Tatlı kaşığı biber salçası
* Yarım çay bardağı zeytinyağı
* 2 Su bardağı kaynar su

YAPILIŞI:

1. Karalahananın sert damarlı yerlerini alarak kaynamış suda 1.5- 2 dk arası suda bekletelim

2. Sarmadan önce her birinin sapını koparalım 

3. Dolmanın iç harcı için tüm malzemeyi karıştırın 

4. Dolmayı sararak tencereye dizin ve üzerine pişme suyu malzemelerini gezdirerek üzerine dökün 

5. Piştikten sonra arzuya göre yoğurt ve kıvırcık salata ile servis edebilirisiniz 


AFİYET OLSUN... 
  


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

YOĞURTLU KARNABAHAR SALATASI TARİFİ

KREM PEYNİRLİ SALÇALI MAKARNA TARİFİ

KOLAY PATATESLİ SODALI BÖREK TARİFİ