TİRAMİSU
İyi akşamlar sabi ailesi bu gün ki tarifimiz İtalya'dan ( tiramisu ) mutluluk ve enerji veren bir tatlı olduğu için de italyanlar bu tatlıya 'beni yukarı çek, beni yukarı kaldır anlamına gelen tiramisu ismini vermiş had yapıma geçelim...
MALZEMELER:
* 1 Paket hazır kek ( iki katlı pasta tabanı )
* 1 Çay bardağı sıcak su
* 1 Yemek kaşığı granül kahve
* 1 Tatlı kaşığı toz şeker
KREMASI İÇİN:
* 200 gr labne peyniri
* 2 su bardağı süt
* 5 yemek kaşığı un
* 1 ad. yumurta sarısı
ÜZERİ İÇİN:
* 2 Yemek kaşığı kakao
NASIL YAPILIR:
1. Tiramisunun kremasını hazırlamak için; toz şeker, un, süt ve yumurta sarısı karışımını sürekli karıştırarak orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
2. Kremayı soğumaya bırakın. Kek tabanını ıslatmak için; sıcak su, granül kahve ve toz şekeri ayrı bir kapta karıştırın.
3. Soğuyan kremaya labne peynirini ekleyin ve çırpın.
4. Servis tabağına kekin bir katını yerleştirin, kahveli karışımın yarısı ile keki ıslatın, üzerine hazırladığınız kremanın yarısını yayın.
5. Kekin diğer katını da ıslatarak yerleştirin ve kalan krema ile üzerini komple kaplayın.
6. Kakaoyu tatlının üstüne serpin ve 1-2 saat buz dolabına dinlenmeye bırakın. dinlendikten sonra servis edin.
SİZE VE SEVDİKLERİNİZE TATLI MUHABBETLER.....
Yorumlar
Yorum Gönder