YALANCI TART TARİFİ



          ÇİLEK VE TATLI SEVERLER BURADA MI ?

     Evet bugün bir tatlı tarifiyle sizlerleyim. Kolay ve lezzetli  bir tatlıya kim hayır derki  dedim ve bunu sizlerle paylaşmak istedim. Çilek mevsimi geçse de buzlukta sakladığınız çileklerle veya çilek sosuyla da bunu yapabilirsiniz. Aslında çilek olması şart değil. Limon, muz, kivi ve aklınıza gelebilecek her meyveden yapabileceğiniz bir tatlı tarifi. Denemenizi tavsiye ederim ;))

 Malzemeler:
  • Yarım kilo çilek (yada herhangi bir meyve)
  • 1 paket Kakaolu bisküvi (dilerseniz sade de olabilir)
  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı toz şeker (tart tabanı için)
  • Yarım çay bardağı toz şeker (jöle için)
  • Yarım bardak süt (ıslatmak için azar azar koyarsanız)
  • 1 paket tart jöle (Dr. Oetker markasının bulabilirsiniz.)
Hazırlanışı:

      Öncelikle çilekleri rondodan geçirip püre haline getirin. Ardından 1 tencereye rondodan geçirdiğiniz çileği dökün ve üstüne tart jölenizi ilave edip paketin arkasında yazan talimatlara uygun su ilave edin. Yarım çay bardağı şeker ilave edip kaynatın. Ama kaynatmaya başlamadan önce bir kapta bisküvileri rondodan geçirip üzerine erittiğiniz tereyağını ilave edin. Şeker ilave edip yoğurun. Sade bisküvi kullanacak olursanız toz vanilya da ekleyebilirsiniz. Sonra yayvan bir kaba yoğurduğunuz hamur kıvamına gelen tart tabanını yayın. Kenarlarını çıkıntılı oluşturursanız jölenin dökülmemesini sağlarsınız. Buna mutlaka dikkat edin. Ardından 5 dakika buzluğa atın ve bu esnada jöleyi kaynatın. Yoğun bir kıvama gelince altını kapatıp karıştırarak soğutun. Zaten maksimum 5 dk içinde ılıyacaktır. Bu esnada tabanı buzluktan alın ve üzerine jöleyi yayın. Elinizde hala çilek kaldıysa üzerini süsleyip buzluğa atın. 1-2 saat içinde donmuş hazır olacaktır. Şimdiden afiyet olsun umarım beğenirsiniz :):):)



Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

YOĞURTLU KARNABAHAR SALATASI TARİFİ

KREM PEYNİRLİ SALÇALI MAKARNA TARİFİ

KOLAY PATATESLİ SODALI BÖREK TARİFİ