ZEYTİNYAĞLI PIRASA TARİFİ

   
         PIRASAYI BİR DE BÖYLE DENEYİN :)

     Evettt aslında bugünki tarif çok sevilmeyen bir sebze olan cağnım pırasa tarifi. Evet çok sevilmeyen dedim çünkü çevremde seven sayısı inanılmaz az. Aslında sevmemelerinin sebebi doğru pırasa tercih edememeleri olabilir. Ya da baharat kullanmamaları da olabilir. Bu nedenle bir kere de böyle denemenizi tavsiye ederim 😉  O zaman tarife geçelim..

    MALZEMELER:

  • 3 sap pırasa ( ince olmasına özen gösterin yesil soğanının biraz kalını gibi olanları tercih edinki lezzetli olsun )
  • 2 adet büyük havuç ( çok seviyorsanız 3 de yapabilirsiniz 3 orta boy )
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1adet domates
  • 1 kahve fincanı pirinç
  • 1 tutam tuz
  • 1 kesme şeker 
  • 2 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı pulbiber
    Servis İçin
  •   Servis ederken üstüne limon sıkabilir ya da benim gibi bol nar ekşisi ile tatlandırabilirsiniz. Ekşi sevenler sumak serpebilir. 
   HAZIRLANIŞI :
  
  Öncelikle yağı tencereye koyun. Bu esnada havuçları temizleyin ve küçük küçük doğrayın. Ardından üstüne küçük küçük doğranmış havuçlarınızı ilave edin. Onlar kavrulurken bir yandan küçuk küçük pırasalarınızı doğrayın. Bu esnada salça ilave edip iyice kavrulan havuçlara pırasaları ekleyin. Bu esnada çok az su ilave edip kavurun. Ardından küp küp doğranan domatesleri ilave edin. Sonrasında pirinçleri ekleyip üstüne baharatları ilave edin. Suyu koyup karıştırın ve pişmesini bekleyin. Ben tercihen nareksisi ekliyorum bence deneyin derim 😉 Yemeğiniz hazır afiyet olsun 😊🤗


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

YOĞURTLU KARNABAHAR SALATASI TARİFİ

KREM PEYNİRLİ SALÇALI MAKARNA TARİFİ

KOLAY PATATESLİ SODALI BÖREK TARİFİ